Близо 40 служители на МВР са нарушили задълженията си или не

...
Близо 40 служители на МВР са нарушили задълженията си или не
Коментари Харесай

Уволняват Симона Радева, 40 полицаи са помагали на Семерджиев

Близо 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно. Те са работили в услуга на това лице по един или по различен метод. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Министерския съвет във връзка инспекцията за Георги Семерджиев. 

При тежката злополука на бул. " Черни връх " починаха две млади дами. 

Той разяснява и полицайката Симона Радева, за която се счита, че е пособия на Семерджиев. 

" Полицай е мъчно да се каже за човек, който е направил тези действия, има задоволително данни, предявени са и тези данни, предстои на дисциплинарно наказване уволняване ", изясни вътрешният министър. 

" Трима управителни чиновници са разрешили да бъде административно осъдено лицето Семерджиев, в случай, че е имало задоволително данни за осъществени закононарушения от него ", сподели той. 

По думите му има доста други чиновници, които са посочили притеснително държание. 

Служителите на Министерство на вътрешните работи са помагали на обвинения да получава единствено административни санкции при съществени прегрешения, сподели министърът, който се базира на предварителния отчет от инспекцията.

" Материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата. Вместо това някой е наложил административно наказване явно за да бъде спестена наказателната отговорност на това лице, а оттук насетне ще следват дисциплинарни ограничения, ясни и безапелационни и бързи. Ще бъдат формирани, както споделих, дисциплинарни производства за всички други чиновници. Указанията са да се движат оптимално бързо тези производства. По отношение на тези от чиновниците, за които е изтекла отминалост или няма задоволително събрани официални доказателства, само че е ясна съпричастността им към този случай, призовавам ги те самите да изоставен Министерство на вътрешните работи, тъй като в структурите на Министерство на вътрешните работи няма място за такива хора ", разяснява министърът на вътрешните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР